Meesterlijke Spareribs
Kies een van onze smaakvolle marinades en maak zelf de lekkerste spareribs!
Kies een van onze smaakvolle marinades en maak zelf de lekkerste spareribs!
Optie 1:
1. Trek het buikvlies van de spareribs.
2. Meng de kruiden door elkaar met de sojasaus (dus nog niet de aflaksaus gebruiken) en wrijf hiermee de spareribs in en vacuümeer deze.
3. Laat de spareribs 1 dag staan zodat de smaken in het vlees kunnen trekken.
4. Kook de spareribs onder vacuüm 3,5 uur op 75-80 graden. Laat ze goed afkoelen en grill de spareribs daarna ongeveer 45 minuten af op 120 graden tot de gewenste kleur.
5. Lak de spareribs vervolgens aan beide zijkanten af met een van de laksauzen uit de ingrediëntenlijst.
Optie 2:
1. Trek het buikvlies van de spareribs.
2. Meng de kruiden door elkaar met de sojasaus (dus nog niet de aflaksaus gebruiken) en wrijf hiermee de spareribs in.
3. Laat de spareribs 1 dag staan zodat de smaken in het vlees kunnen trekken.
4. Kook de spareribs eerst een half uur op 100 graden met 100% vocht. Bak ze vervolgens 45 minuten op 120 graden af tot de gewenste kleur.
5. Lak de spareribs vervolgens aan beide zijkanten af met een van de laksauzen uit de ingrediëntenlijst.
75 gr. | Sojasaus Indische stijl | 77080805 |
30 gr. | Roaststeakkruiden chinese stijl | 77010662 |
25 gr. | Ketjap-sate | 77071541 |
10 gr. | Colorozo zout | 77040735 |
1 kg. | Spareribs | 63102019 |
Kies je aflaksaus: | ||
Yakitorisaus | 77800772 | |
Piri piri saus | 77081356 | |
Barbecuesaus smoked bull saus | 77800392 | |
Salsa-picante saus | 77800885 | |
Sesam woksaus | 77081932 |