Foodimpuls
Elke dag vers
uit Ede &
Heerenveen
Contact Ede
Tel: | +31 (0)342 – 41 35 65 |
E-mail: | verkoop@verscentrumede.nl |
Contact Heerenveen
Tel: | +31 (0)513 – 62 39 45 |
E-mail: | bestellen@haarsma.nl |
1. Speenvarken ontdoen van kop en hammen. Van binnenuit in zijn geheel uitbenen. Zorg dat buitenkant heel blijft.
2.Hammen uitbenen, geheel vliezen en in blokken van 5 bij 5 cm snijden.
3. Uitgebeende speenvarken en hamdelen 15% injecteren met onderstaande pekel.
4. Denk eraan dat de pekel gemaakt wordt van ijskoud water uit de koeling!
5. Daarna alles tumblen 60 min onafgebroken . Let op dat middel heel blijft! Middel eruit nemen en kruiden onder hamdelen
mengen.
6. Tevens 1 kg fijn rookworstdeeg ondermengen. Middel dicht naaien en vullen met hamdeeg.
7. Buitenkant, zwoerdkant, insmeren met Crispy Indy en bakken op 100°C tot kern van 73°C Terugkoelen tot 3°C.
1 kg. | Speenvarken | |
127 gr. | Water | |
14 gr. | Suprasel nitriet zout | 75050010 |
6 gr. | Pokelfit Moguntia | 78625139 |
2 gr. | Rozemarijn gemalen | 76096574 |
1 gr. | Knoflook granulaat | 76080674 |
1 gr. | Venkelzaad | 76105274 |
1 gr. | Salieblad | 76064074 |
1 gr. | Peper | 78606221 |